Mexicaanse Varkenshaas

 
Mexicaans Varkenshaas
met Sinaasappel-Koriandersaus
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Lekker met rijst en Mexicaanse groenten, bonen of salade

Ingrediënten
500 gram Varkenshaas
1 el. Mexicaanse kruiden
3 bosuitjes
½ rode Spaanse peper
3 sinaasappels
15 gram verse koriander
75 gram margarine
2 dl. vlees fond of vleesbouillon
Tip:
Marineer de varkenshaas van te voren in een marinade. Roer hiervoor de hieronder genoemde ingrediënten door elkaar. Dep na het marineren de varkenshaasjes vervolgens met keukenpapier droog alvorens ze in te wrijven met de Mexicaanse kruiden.
Ingrediënten marinade:
Sap van 3 sinaasappels, sap van 1 citroen, 1½ eetlepel honing, 2 theelepels mosterd & (versgemalen) peper

Voorbereiding
Vouw het puntje van de varkenshaasjes terug en steek dit vast met een cocktailprikker. Wrijf ze in met Mexicaanse kruiden.
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Boen de sinaasappels schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil dun af. Pers de sinaasappels uit
Bereiding
Verhit de margarine in een braadpan tot het schuim wegtrekt. Bak de varkenshaasjes in ca. 5 minuten op matig hoog vuur rondom bruin.
Leg het vlees op een bord. Roer het sinaasappelsap met fond en sinaasappelrasp door het bakvet en schraap de aanbaksels los. Voeg de bosuitjes, de peper en de helft van de koriander toe. Breng dit aan de kook en leg de varkenshaasjes erin. Stoof de varkenshaasjes met het deksel schuin op de pan in nog ca. 10 minuten zachtjes gaar.
Leg de varkenshaasjes op een plank (of een voorverwarmd bord) en houd ze onder aluminiumfolie warm. Kook het stoofvocht in nog ca. 1 - 2 minuten in tot een licht gebonden jus (evt. licht binden met allesbinder of aardappelzetmeel). Roer de rest van de koriander erdoor. Snijd het vlees in plakken en serveer de saus over of rondom het vlees.
Eet Smakelijk!